Sains Makanan dan Pemakanan [Kursus Sarjana]
Nara Women's University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Nara, Jepun
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Apr 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Kursus Sains Makanan dan Pemakanan adalah disiplin integratif, di mana prinsip sains biologi dan fizikal digunakan untuk mengkaji sifat makanan dan aspek penggunaan dan penggunaan makanan dan unsur-unsurnya. Pelajar yang mendaftar dalam program ini digalakkan untuk mempelajari mata pelajaran dari peringkat molekul hingga kesihatan dan persekitaran yang berkaitan dengan makanan. Melalui program yang ditawarkan dalam kursus Sains Makanan dan Pemakanan, pelajar diharapkan dapat memahami peranan nutrien dalam menyokong fungsi penting atau fungsi kehidupan, prinsip-prinsip yang mendasari pemprosesan dan penyediaan makanan, dan toksikologi. Mereka juga untuk mendapatkan disiplin makmal dan kemahiran aplikasi dalam bioteknologi, toksikologi, mikrobiologi, biokimia, dan sains pemakanan. Pengetahuan dan kemahiran sedemikian mempersiapkan mereka untuk bekerja di industri makanan dalam penyelidikan dan pengembangan produk dan proses makanan, untuk berkhidmat di agensi pengawalseliaan pemerintah sebagai pakar makanan dan penasihat kesihatan, dan untuk mencari jawatan di institusi akademik sebagai guru dan penyelidik. Graduan mendapat pekerjaan dalam industri makanan dan kesihatan yang berkaitan dan di agensi kerajaan dan makmal. Mereka yang diperakui sebagai guru sekolah menengah dan menengah mendapati kedudukan di sekolah sebagai guru ekonomi rumah tangga. Sebilangan graduan memasuki Ph.D. kursus sains makanan, sains pemakanan, dan sains biologi.