MASTER AKADEMIK DALAM SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
Santa Catarina State University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Florianópolis, Brazil
Bahasa
Portugis
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Mar 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Ijazah Sarjana Akademik dalam Sains Makanan dan Teknologi di Universiti Negeri Santa Catarina (UDESC) bermula pada bulan Mac 2016, setelah CAPES mengesyorkannya pada tahun 2015. Dalam kursus ini, terdapat kemungkinan untuk melengkapkan latihan profesional dalam bidang yang berkaitan dengan Sains dan Teknologi Makanan, dengan objektif untuk menjalankan aktiviti pengajaran di tingkat yang lebih tinggi, memperkuat penyelidikan ilmiah dan teknologi, perundingan, dan pekerjaan khusus di syarikat dan di sektor awam. Pada masa ini, terdapat 13 profesor dari University of State of Santa Catarina dalam program ini, yang bekerja dalam dua bidang penyelidikan:
1 - Pembangunan dan pengoptimuman teknologi, produk, dan proses;
2 - Sifat dan keselamatan makanan.
Mengenai Sekolah
Soalan
Kursus Serupa
Sarjana dalam Sistem Makanan Agroekologi dan Regeneratif
- Valle de Bravo, Mexico